viernes, 7 de marzo de 2014

El Col·legi s’adhereix al Manifest per la qualitat de la democràcia promogut per diverses institucions

La crisi econòmica i social actual del nostre país té la seva arrel en una crisi institucional i política no resolta des de la transició. La necessària divisió de poders que garanteix el bon funcionament del sistema democràtic no ha estat suficientment preservada per la manca d'una tradició de bon govern que faci èmfasi en l'honestedat i la transparència, així com en el compromís i el consens. Aquestes mancances van afeblint la nostra qualitat democràtica i repercuteixen directament en tot els àmbits de la nostra societat. En definitiva, estem enmig d'una crisi de confiança del propi model. 



És necessari, doncs, assumir la nostra corresponsabilitat com a societat de la situació en què ens trobem i promoure un gran acord col·lectiu per transformar en profunditat les bases del model polític i institucional actual per tal de superar el desconcert recent i prevenir futures crisis innecessàries. Sembla evident que la classe política viu presonera del propi status quo i que es veu impotent per la regeneració democràtica amb el consens que això requereix. 

Per aquest motiu, el Col·legi s'adhereix al Manifest per la qualitat de la democràcia, que ha estat impulsat per diverses institucions, col.legis professionals i associacions. Aquest Manifest es declara partidari de què es promogui:

1. Una nova forma de govern amb un sistema electoral mixt i proporcional. 

2. La revisió o creació d'una nova legislació dels partits polítics que en modifiquin el funcionament i el sistema de finançament, i els faci més transparent. 

3. La reforma de les administracions públiques i de la funció pública.

4. La Llei de transparència, amb reteniment o publicitat activa, prèvia auditoria externa, en tràmit actualment al Congrés. 

5. La reforma de la justícia.

Accés al Manifest en versió pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario