martes, 10 de diciembre de 2013

Per quan el crèdit bancari?



“La falta de crèdit és un mal endèmic que asfíxia el pulmó de les PIMES i menyscaba l'activitat econòmica”. Així comença Enric Rello Condomines, professor d’Economia i Empresarials de la Universitat Abat Oliba CEU, soci fundador d’Activae Business Consulting i col•legiat d’Empresistes, el seu article publicat a “Cataluña Económica”.


Rello afirma que “el primer pas perquè comenci a fluir el crèdit és que la troika admeti que els bancs espanyols no són el mitjà idoni perquè el crèdit arribi a les pimes espanyoles i reconegui la veritable actuació dels bancs”. Aquesta és, en les seves paraules, la descripció feta per Robert L. Frost: "Un banc és un lloc en el qual li presten a vostè un paraigües quan fa bon temps i li demanen quan comença a ploure”.

Un segon pas perquè comenci a fluir el crèdit, d’acord amb el professor d’Economia i Empresarials, és “la redefinició estratègica per part de la troika del sistema de canalització i distribució de fons internacionals cap al sector privat empresarial espanyol”. Com a tercer pas, Rello assenyala la reestructuració de l'enfocament de gestió actualment desenvolupat per les entitats dependents d'organismes públics.

Enric Rello Condomines conclou l'article afirmant que "el crèdit bancari estarà disponible en el moment en què el Govern de l'Estat sigui capaç de prendre decisions fermes, executar reglamentàriament reestructuracions sobre l'actual intervenció estatal basada en la mediació d'altres entitats financeres respecte al crèdit i quan comenci a gestionar els fons de forma directa i indirecta mitjançant coinversions amb entitat de capital risc”.

Llegir article complet

No hay comentarios:

Publicar un comentario